warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
slider imageslider image

ПродуктиПродукти

DSC_0191-res

Пълнозърнестото брашно е природен продукт, получен при смилане на цялото зърно, без отделяне на нито една част от него.
Главният фактор, по който се определя степента на пълнозърненост е пепелното съдържание – колкото по-високо е пепелното съдържание, толкова по-пълнозърнесто е даденото брашно, това се отбелязва при изписване на типа на брашното.
Когато се смели зърното и не се пресява по никакъв начин, се получава пълнозърнесто брашно тип 1850 (при пшеницата), наречено още „Грахам“.

  • Тип 2000 е пълнозърнесто брашно от лимец
  • Тип 1850 е пълнозърнесто при пшеницата (Грахам)
  • Тип 1750 пълнозърнесто при ръжта.
  • Тип 1150 е типово пшенично брашно
  • Тип 500 е бяло пшенично брашно

 

 

SHOW ALL   •   Лимец   •   Пшеничен   •   Пълнозърнест   •   Ръжен   •   Царевичен